Boardchick of december: Jeanine

Met een nieuwe boardchick is er ook weer een nieuwe maand voorbij gevlogen. Wat vliegt dat hè? De boardchick van de maand december is Jeanine. Het surfen begon voor haar in Nieuw Zeeland, waar ze 8,5 maand heeft gewoond. Door een groep vrienden werd ze door het virus aangestoken. Eenmaal terug in Nederland heeft ze doorgezet waar het leek alsof ze weer van vooraf aan moest beginnen in de Nederlandse klotsbak. Ik stelde Jeanine een paar vragen, lees je mee?

Gaat het je makkelijk af?

Dat ligt heel erg aan de condities en soort surfboard! Als ik in Nederland ben longboard ik voornamelijk, omdat ik inzag dat ik daarmee zoveel meer golven pakte. Ook de tricks zoals cross-steps en nose-rides begin ik onder de knie te krijgen.

Heb je wel eens een angstmomentje meegemaakt?

Ja op de Filippijnen werd ik door een set een keer toch wel iets te lang onderwater gehouden.

Na welk moment had je het gevoel dat je het echt kon?

Toen ik in Nederland op een cleane golf down the line kon surfen.

Wat voor advies zou je willen geven aan jezelf toen je net begon?

Begin op een groter board, haha! Je pakt zoveel meer golven en kan eerst echt mooi leren surfen en bochten maken.

Welke locaties moeten gevorderden volgens jou vooral niet missen?

San Juan op de Filippijnen!

Wat is je gouden tip qua surfkleding?

Liever te warm dan te koud.

Waar kijk je deze zomer het meest naar uit?

De winter! Deze zomer blijf ik lekker doorwerken en in december ontsnap ik weer voor een paar weken de koud!

Waar gaat de volgende surfvakantie naartoe?

Een lang weekend weg naar Frankrijk afhankelijk van goede golven, maar wanneer hangt af van de swell.

Boardcheck: wat voor board heb je?

9’1 Lufi high performance longboard, 9’0 standard longboard, 6’0 fish

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
I spy: The Urban Chique trend