Boardchick of november: Maaike

Ik tel inmiddels al af naar wintersport! En ook al heb ik enorm zin in al dat poeder, ik krijg ook enorm zin in de zomer als ik de foto’s van boardchick Maaike zie! Vandaag (het was toch al een vrij warme novemberdag) een zomerse boardchick om de maand november te starten! Lekker wegdromen bij de zomerse foto’s van Maaike, kitesurfster van deze maand!

Hi Maaike! Hoe ben je begonnen met kitesurfen?

Hi, ik ben begonnen met kitesurfen toen ik een filmpje van kevin langaree voorbij zag komen op het nieuws toen ik 14 was. Ik heb toen eerst twee jaar gespaard om zelf kitespullen te kunnen kopen. Toen ik 16 was heb ik mijn eerste lessen genomen en dat ging eigenlijk heel goed. Helaas kende ik toen nog niemand om samen te gaan kitesurfen. Ik heb toen weinig gekitesurft, omdat ik niet alleen kon gaan. Ongeveer twee jaar later leerde ik twee vrienden kennen die ook kitesurfden en sindsdien zijn we vaker samen gegaan. Samen is ook more fun dan alleen. Gelukkig is iedereen heel vriendelijk en leer je snel mensen kennen die net zo gek zijn op kitesurfen.

Gaat het je makkelijk af?

Het begin is moeilijk. Ik vind dat je het bij kitesurfen vaak even door moet hebben hoe het moet door vooral heel veel te oefenen, en als het dan lukt ben je ook onwijs blij!

Heb je wel eens een angstmomentje meegemaakt?

Nee dat valt gelukkig wel mee, soms maak je een crash en dan denk je ondertussen wel echt even flink :”shit” , maar echt angst gelukkig niet.

Na welk moment had je het gevoel dat je het echt kon?

Haha dat gevoel heb ik nog steeds niet maar na elke keer dat je wat leert of een stukje verder komt voel je je wel megatrots.

Wat voor advies zou je willen geven aan jezelf toen je net begon?

Nooit opgeven als het even niet mee zit als je het echt wilt moet je er voor gaan.

Welke locaties zijn in Nederland hidden treasures?

Het oude autostrand in Oostvoorne is echt ideaal voor beginners omdat het heel lang ondiep blijft.

Hoeveel gaat het je eigenlijk kosten als je net begint?

Best wel een hoop, kitespullen zijn duur. Een goede set voor een nieuwprijs gaat al snel richting de 700 of 800 euro, maar als je goed zoekt kun je tweedehands ook prima spullen kopen. Daarnaast is een kitecursus wel echt nodig om het te leren vooral voor je eigen veiligheid en die van andere kiters.

Waar kijk je deze zomer het meest naar uit?

Ik kijk natuurlijk onwijs uit naar het Boardchicks surffestival! Dat gaat heel erg vet worden. Maar ik kijk ook heel erg uit naar de reis naar bonaire, ik neem mijn kite mee dus ik hoop dat ik daar veel kan kiten.

**op moment van interviewen waren de voorbereidingen voor het Boardchicks festival nog in volle gang.

Waar gaat de volgende surfvakantie naartoe?

Haha naar Bonaire!!

**Bonaire was op moment van interviewen de volgende vakantie

Boardcheck: wat voor board heb je?

Mijn board is de brunotti onyx

Superbedankt Maaike! En lezers, al zin om te gaan kiten?

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Sweat Work Repeat