Hotspot: The Uurwerker Groningen

This article is in the process of translating into English. Ik woon al 10 jaar in Groningen (ook wel bekend als Grunn). Na mijn studie ben ik gaan reizen, heb mijn appartementje opgezegd en was van plan naar Amsterdam te verhuizen. Iets wat ik al heel lang in mijn hoofd had. Altijd als ik in Amsterdam kom heb ik het gevoel dat het mijn stad is. Ik voel me er gelijk thuis. Hetzelfde gevoel heb ik een keer eerder gehad in Sydney Australie, menn wat mis ik die stad.

Ondanks sollicitaties in oa. Leiden en het bekijken van kamers in Den Haag en Amsterdam besloot ik toch een vervolgstudie te doen op een voor mij onbereikbaar niveau, in iets waar ik altijd al veel passie voor had: Computercommunicatie. Nu 4 jaar later (ik werd bijna betiteld als de eeuwige student) ben ik klaar en woon ik nog steeds in Groningen.

En eigenlijk vind ik Groningen wel een leuke stad. Ik had verwacht een baan te vinden in Amsterdam en omgeving, maar binnen een maand vond ik een baan in het centrum van Groningen in een bedrijf wat totaal binnen mijn interesse ligt! Wat een mazzelaar.

Maar not to brag, deze blogpost is het begin van een serie blogposts van de stad Groningen. Want ik weet dat Groningen heel wat leuke (on)ontdekte plekjes heeft en dat jullie allemaal stiekem verliefd zullen worden op Groningen. Dus mocht je een keer richting mijn stad komen, dan heb je hopelijk straks een dosis leuke hotspots op mijn blog om je geen één keer te vervelen. Geloof me, ook zonder deze blogposts ga je je nie vervelen!

Koffiedates in De Uurwerker
Starting met De Uurwerker, een breakfast en brunch restaurant aan de Uurwerkersgang 24-7. De hele maand augustus hebben mijn studiegenote en ik aan de overkant zitten zwoegen in een witte muren, grijze tafels computerruimte, en dit restaurant langzaam zien ontpoppen tot deze hippe spot. Het pand stond al maanden, misschien wel jaren leeg. Het is nu één van onze vaste koffiedateplekjes in Groningen, mede dankzij de hippe Chesterfield banken (love!), de basisschool stoeltjes (dat is pas jeugdsentiment!) en de grote lichte ruimte. Jep, vintage interieur doet het altijd goed!

De Uurwerkersgang is een klein paadje tussen de faculteit der Letteren (my studyplace!) en De Uurwerker. Deze hotspot is de nieuwe studie, werk, chill, eet & drink plek in Groningen! ´s Middags drink je een lekkere cappucino om je brain weer te laten werken na een UB-ervaringen in de avond kun je lekker studentenish een pizzaatje bestellen die gemaakt is in de enige houten pizza oven in Groningen. Of doe lekker een bockbiertje met een grote groep, want studentenrestaurantjes moeten natuurlijk plaats bieden aan hordes SOG studenten;)

Uurwerk, Groningen, hotspot, groningen cafes, groningen koffie, bar groningen

Ps. check ook dit leuke winkeltje Sostrene Grene in Groningen! Of mijn vaste hotspot het concerthuis in Groningen!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Travelspy | Fuerteventura