Longboarding the street waves: Chicky Clinics

Wil je beter leren longboarden, downhills maken en/of leren dansen? Bij Chicky Clinics kun je longboardles krijgen tijdens één van de longboard clinics. Toffe board- en ski chick Sanne de Jong van Chicky Clinics nodigde mij uit om mee te doen aan de longboard clinic in Amsterdam. Ik had Sanne al een tijdje beloofd om een clinic van Chicky Clinics bij te wonen, maar dat lukte vaak niet door tijd en afstand.

Chicky Clinics

Daar was ik dan, zweterig en Aziatisch te laat. Ik mocht na een korte kennismaking met Sanne direct door naar de ‘gevorderden’ groep om onder leiding van Lisa Peters te longboarden. Jaa, Lisa hebben jullie al eens voorbij zien komen als Boardchick of the Month (inmiddels is ze ook teamrider van Gravity Supplies, een online longboardshop). Leuk om een boardchick dan ook in het echt te zien! Stiekem zou ik alle boardchicks persoonlijk willen interviewen en fotograferen tot ik erbij neerval. Helaas is dat lastig te doen met fulltime werken: iets voor op de bucketlist dan maar.

De enorm grote groep (vrouwen boven de 40 en meiden onder de 15) werd opgesplitst in meiden/vrouwen die nog nooit hadden gelongboard/weinig ervaring hadden en in meiden die iets gevorderd zijn. De beginners gingen onder leiding van Sanne Rottier (teamrider Durke’s, longboardmerk) en Leonie mee om de basics te leten. De gevorderden leerden footbraken, cross over steps, slides en andere longboard dance tricks geleerd. Fantastisch. Lieve Sanne had tussendoor nog wat drinken, chocola en mueslirepen klaarstaan (want man o man wat een energie gebruik je tijdens zo’n clinic, mij wekelijks bezoek aan de sportschool is er niks bij). Dankzij de clinic heb ik er een longboardmaatje bij: vorige week zelfs al geslide in Westerpark Amsterdam met boardchick Andrea

Waarom zouden jullie een clinic moeten volgen?

leren longboarden met boards van Chicky Clinics
gelijk goed leren longboarden (verkeerd afzetten is bijvoorbeeld een beginnersfout)
ervaringen uitwisselen
verschillen longboards (van elkaar) leren kennen
nieuwe truukjes leren
zielsverwantjes ontmoeten
en het is niet duur

longboarden, chicky clinics

longboarden, chicky clinics

longboarden, chicky clinics

longboarden, chicky clinics

longboarden, chicky clinics

Source / Style Spy & Chicky Clinics

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Lookbook | Roxy Winterholiday collection 2012