Throwback Thursday travelspy: Sydney in a nutshell

Veel te weinig vertel ik over mijn reizen. En veel te veel heb ik te vertellen. Donderdag is daarom omgedoopt tot Throwback Thursday Travelspy. Een hele mond vol.
Voordat het alledaagse leven zo saai werd, ging ik op reis. Samen met een vriendin trokken we de wijde wereld in, onder andere door Australië. Vandaag een eerste spy into my travels, we gaan naar één van mijn favoriete bestemmingen: Sydney.

Nog een grote stad

Omdat Brisbane (onze eerste stop in Australië) geen sfeer had – waarschijnlijk omdat we na 3 maanden Azië heel erg moesten wennen en een jetlag hadden jaja – had ik eigenlijk weinig zin in Sydney. Ik dacht dat Sydney een soort van Brisbane zou zijn. En soms is het maar beter dat je je van te voren niet gaat inlezen over een stad. Het verpest wel eens je dromerige beeld, en dat gebeurd mij vaak, ik mag graag dromen.

 

Ik kan het niet zo goed beschrijven, maar Sydney was direct ‘mijn’ stad. Soms voel je je direct thuis, alsof je eerder in een stad bent geweest. Ja, hier zou ik kunnen wonen.
Eenmaal in ons eerste hostel in Brisbane, waren Chris (bovenste foto, mijn reisgenote) en ik dan ook aangenaam verrast. In Brisbane hadden we een slechte ervaring met het hostel. Het personeel in het hostel van Brisbane was (jong en) ongeïnteresseerd (ik lijk wel een oma ;-): je moest voor bijna alles apart bijbetalen., zoals dekens en bestek. Het hostel leven leek te draaien om parties, waar wij absoluut weinig trek in hadden na zo’n lange reis. Later hebben we wel gefeest hoor. Maar je kunt gewoon niet 6 maanden achter elkaar alleen maar feesten (en vooral niet na een jetlag).

 

Hostels in Sydney

Eenmaal in ons hostel in Sydney, Wake Up (509 Pitt St), bleek het hartstikke leuk te zijn! Luxe, grote ruimtes met internetcabine’s, grote tv’s, een laid back deuntje in het restaurant in de kelder en een hartverwarmend welkom door het personeel. Ik voelde me hier gelijk thuis. En ook al beviel ‘Wake Up’ ons erg goed, het gras is altijd groener bij de buren he. We besloten de volgende ochtend te verhuizen naar Xbase waar we 4 nachten voor de prijs van 3 konden krijgen. Alles om goedkoop te reizen zeg ik dan maar. Maar, Xbase lag ook meer in het hart van Sydney. Waar je op loopafstand van de botanical garden, het operahouse en grote warenhuizen af ligt. De rest van de dagen zijn we in XBase Backpackers gebleven totdat we naar Bondi Beach gingen.

Bondi Beach

In Bondi Beach maakte ik kennis met mijn vriendin Roxy. Zomaar liep ik een winkel in met allemaal spulletjes van het zusje van Billabong en zijn we na bijna 10 jaar nog steeds vriendinnen. Roxy woont op een geweldige locatie in Bondi Beach, het strand van Sydney. Voor ons was Bondi een vakantie tijdens je reis. Je kaner lekker aan het strand zitten, lange wandelingen maken via de bekende ‘Bondi 2 Coogi walk’ en van het ene strand naar het andere lopen langs rotsen en de zee gevuld met surfers (echt een aanrader!). Uiteraard kun je de beste surfmerken in Bondi scoren en zelf een golfje pakken.


Eenmaal weer terug in het centrum van Sydney wisten we niet zo goed meer wat we moesten doen, omdat we het belangrijkste van Sydney al wel hadden gezien. Dan krijg je van die dagdutjes in de botanische tuin :P of urenlang kletsen in het MacCafe (dat was toen onze ontdekking van de eeuw) onder het genot van een cappuccino of toch maar weer naar het operahouse kijken en duizend foto’s maken :P.

 

Events we attended

In Sydney zijn we naast veel bijkomen van het lange weg zijn onder andere naar een opera voorstelling in het operahouse geweest. Wat er vooral in de avonden fantastisch uitziet vanaf de buitenkant. Op aanraden van een reisgenoot hebben we kaarten voor de ‘Barber of Seville’ gekocht. De voorstelling was zelfs grappig (ja dat kan blijkbaar bij opera).
Verder wouden we graag naar een rugbywedstrijd, no mather the price, ja zo graag dus. We gingen naar een wedstrijd tussen Nieuw Zeeland en Australië maar bij gebrek aan regelkennis juichten we in ons vak voor Nieuw Zeeland, daar gilden ze het hardst voor en dat leek ons het verstandigst.

De laatste dag samen hebben we Chris haar verjaardag gevierd met sushi. Sinds Sydney ben ik dus ook verslaafd aan sushi rolls :P. Ik ben die dag naar Hong Kong vertrokken en Chris is richting Nieuw Zeeland gevlogen. Mijn geld was in Australië op geraakt en ik heb mijn ticket omgeboekt, ben vervroegd alleen richting Hong Kong gegaan in plaats van naar Nieuw Zeeland. Ja, zulke dingen gebeuren ook op je reis. Nieuw Zeeland I’m coming to ya soon!

En? Lijkt Sydney jou wat?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Gentse Feesten
Event report: 2 days in Ghent and the Gentse feesten